You are here: Home / Vesti / Dragan Mijailović dobitnik priznanja za dugogodišnji razvoj boksa

Dragan Mijailović dobitnik priznanja za dugogodišnji razvoj boksa

IMG_2092b

Dragomir Dragan Mijailović, jedan od trenera bokserske sekcije My Gym Ivanjica dobitnik je Priznanja za dugogodišnji razvoj boksa, koje su mu uručili predstavnici Bokserskog Saveza Šumadije.

Već 51 godinu Dragan je u ringu, kao bokser, trener i sudija. Boksersku karijeru započeo je kao srednjoškolac, trenirajući u Beogradskom Radničkom. Nakon završetka školovanja, 1964. Dragan prelazi u BK Radnički iz Kragujevca koji je u to vreme bio jedan od najboljih bokserskih klubova stare Jugoslavije. U Radničkom je proveo 11 godina, 1964-75. i za to vreme BK Radnički 2 puta je bio prvak stare Jugoslavije: 1966. godine, kada je Dragan proglašen za najmlađeg boksera prvenstva i 1972. kada je bio zamenik kapitena. U svojoj karijeri, dva puta je boksovao i za boksersku reprezentaciju Jugoslavije.

Od 1975. godine Dragan postaje trener i bokserski sudija, gde postiže isto tako zapažene rezultate. Sudio je sve najvažnije bokserske turnire u zemlji i svetu: Beogradski pobednik, Kup Austrije, Kup Poljske. Kao sudija na Otvorenom prvenstvu Francuske, koje se smatra nezvaničnim prvenstvom sveta, Dragan i jedan Amerikanac proglašeni su za najbolje sudije turnira.

Svoje znanje i iskustvo koje je stekao u ringu, Dragan je uspešno prenosio drugima. Trenirao je neke  od najvećih šampiona zemlje: Puzovića, Miloševića, Marića i Jevtića.

Dragan Mijailović je danas Predsednik bokserskih sudija Šumadije i nema nameru da se udalji od boksa.

Ekipa SK My Gym Ivanjica, na čelu sa prof. Vladimirom Boškovićem čestita Draganu na zasluženom prizanju i želi još puno sličnih nagrada.

Scroll To Top
Descargar musica